Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mentás tökleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 db mentalevél 0 0 0 0 0 0
4 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
1 evőkanál tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a gyalult tököt, a mentaleveleket és a citromlével, sóval ízesített zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük, közben hozzáadjuk a kefírt is. Jól behűtjük, majd néhány csepp tökmagolajjal, pirított tökmaggal és néhány mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)