Mentás tökleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Csibészke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a gyalult tököt, a mentaleveleket és a citromlével, sóval ízesített zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük, közben hozzáadjuk a kefírt is. Jól behűtjük, majd néhány csepp tökmagolajjal, pirított tökmaggal és néhány mentalevéllel díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||