Paradicsomos bableves bazsalikommal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
igény szerint
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 dl
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
5 dl
sűrített paradicsom |
110 |
5 |
1 |
20 |
0 |
0 |
2 doboz
fehérbabkonzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha felszáll az illata, ráöntjük a sűrített paradicsomlét és a zöldséglevest. Fűszerezzük sóval, borssal, a felvagdalt bazsalikomlevelekkel és a cukorral. Beleborítjuk a hideg vízzel leöblített fehérbabot. Összeforraljuk és már kész is. Ha sűrűbben szeretnénk tálalni, a leves egy részét, botmixerrel zúzzuk össze. Hidegen tálalva díszítsük bazsalikomlevélkékkel. Ha nehezebb, téli levesnek szánjuk szórjuk meg a tetejét reszelt parmezánnal és szárazra sütött bacondarabokkal, ekkor friss, puha kenyeret tálaljunk mellé.
Igazi univerzális leves, télre-nyárra, minimális módosítással igazodhat az évszakhoz és a vendégek igényeihez.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)