Tavaszi krémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főtt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A vajat, az olajjal felhevítjük, beledobjuk a karikára vágott hagymát, a kockára vágott répát és újburgonyát. Átpároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Beleszórjuk a zöldborsót és puhára főzzük. Ha megpuhult, a levest behabarjuk a keményítővel simára kevert tejszínnel, ízesítjük sóval, fehérborssal és némi tárkonyecettel. Összeforraljuk, majd a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Ha tartalmasabban szeretnénk tálalni vajgaluskát is szaggathatunk bele, de hidegen is asztalra adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||