prev
  • Füstölt karaj

    22:52
  • Paradicsomos-boros szarvasrolád

    23:35
  • Dorozsmai molnárponty

    23:34
  • Galíciai fésűkagyló

    23:23
  • Hamis-marcipános süti

    23:23
  • Húsos rizsfelfújt

    23:20
  • Trák mártogatós fetával

    23:12
  • Bakonyi aprópecsenye

    23:01
  • Muskotályos őszibaracklekvár

    22:59
  • Füstölt nyelvvel töltött sült...

    22:52
  • Füstölt karaj

    22:52
  • Paradicsomos-boros szarvasrolád

    23:35
  • Dorozsmai molnárponty

    23:34
  • Galíciai fésűkagyló

    23:23
  • Hamis-marcipános süti

    23:23
  • Húsos rizsfelfújt

    23:20
  • Trák mártogatós fetával

    23:12
  • Bakonyi aprópecsenye

    23:01
  • Muskotályos őszibaracklekvár

    22:59
  • Füstölt nyelvvel töltött sült...

    22:52
  • Füstölt karaj

    22:52
  • Paradicsomos-boros szarvasrolád

    23:35
  • Dorozsmai molnárponty

    23:34
  • Galíciai fésűkagyló

    23:23
  • Hamis-marcipános süti

    23:23
  • Húsos rizsfelfújt

    23:20
  • Trák mártogatós fetával

    23:12
  • Bakonyi aprópecsenye

    23:01
  • Muskotályos őszibaracklekvár

    22:59
  • Füstölt nyelvvel töltött sült...

    22:52
  • Füstölt karaj

    22:52
  • Paradicsomos-boros szarvasrolád

    23:35
  • Dorozsmai molnárponty

    23:34
  • Galíciai fésűkagyló

    23:23
  • Hamis-marcipános süti

    23:23
  • Húsos rizsfelfújt

    23:20
  • Trák mártogatós fetával

    23:12
  • Bakonyi aprópecsenye

    23:01
  • Muskotályos őszibaracklekvár

    22:59
  • Füstölt nyelvvel töltött sült...

    22:52
  • Füstölt karaj

    22:52
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kreol rákmártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
40 dkg koktélrák ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy széles serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk át rajta, az apróra vágott, újhagyma fehér részét. Hirtelen süssük át rajta, az előzőleg felengedett és lecsöpögtetett rákot, úgy két perc alatt. Ekkor adjuk hozzá az újhagyma zöld részét és a tejszínt, ízesítsük sóval. Addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)