Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rákmártogatós forrón

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Mártások, Főétel előtt, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Tejtermékek, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál Kreol fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
30 dkg koktélrák ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl natúr krémsajt 344 22.3 27.3 1.9 0 100
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejszínt, a krémsajtot, a tejfölt keverjük el a fűszerkeverékkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A felengedett és lecsepegtetett rákot a felhevített olajban, pár perc alatt, süssük át, majd keverjük hozzá a tejszínes keveréket. Csak addig hagyjuk a tűzön, amíg átforrósodik. Közben ízesítsük pikánsra a lime levével.
Pirítóssal, chipsszel vagy sós keksszel tálaljuk, de sült, párolt halakhoz is illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)