Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikás burgonyaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Előételek, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Főétel, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Bálint nap, Párolt, Sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
20 dkg kecskesajt 285 16.7 23.4 1.6 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és felöntve a borral a levét elforraljuk. Belekeverjük a finomra metélt bazsalikomot és a frissen sült burgonyát. A kecskesajtot ráreszelve, azonnal tálaljuk.
Önmagában, de grillhúsok mellé is pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)