Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos kaprimártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1/2 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként megkeverve, főzzük sűrűre. Botmixerrel keverjük simára. Keverjük bele a vajat és a maradék kapribogyót.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)