Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős-édes birscsatni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Tárcsa, Nyárs , Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 üveg piros jalapeno konzerv 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 üveg birsalmabefőtt 90 0.4 0.4 20.4 0 0
1 dl Mézes-narancsos balzsamszósz ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon átsütjük, végül hozzáadjuk a lecsepegtetett jalapenot, a birsbefőttet és a mártást. Kis lángon összeforraljuk.
Szárazabb sült vagy grill húsok mellé tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)