Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyümölcsös pulykanyársak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Csípős, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
15 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
2 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, vágjuk kockára és tegyük citromos vízbe. Kemény húsú barackot válasszunk. A gyümölcsöket váltakozva húzzuk nyársra, a szintén kockára vágott pulykamellel. Kenjük be a fűszeres olajjal és grillrácson, egyszer megfordítva süssük meg. Sütés közben egyszer-egyszer kenjük meg az olajjal.
Pirított mandulával megszórt párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)