Mázas bárányborda
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
4 evőkanál
narancslekvár |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
8 szelet
bárányborda |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A báránybordát fektessük grillrácsra és süssük 4 percig. Fordítsuk meg és sózzuk, borsozzuk, ismét négy percig grillezzük. Kenjük meg a narancslekvárral elkevert citromlével, újabb fordítás után, két perc pirítás és közben a másik oldalt is fűszerezzük be és kenjük meg a lekváros keverékkel. Ezt az oldalt is süssük 2 percig és tálaljuk a húst.
Zöldsalátát kínáljunk hozzá, nagyétkűeknek pitát vagy friss kenyeret adhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)