Paradicsomos garnéla
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
25 dkg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
50 dkg
garnélarák |
56 |
11 |
0.6 |
1 |
0 |
200 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát, a chilit és a centis karikára vágott újhagyma fehér részét. Kevergetve süssük két percig, majd öntsük ki a wokból. A maradék olajat is felhevítjük, a paradicsomot és az újhagyma zöldjének felét beleszórva, a cukorral ízesítve 5 percig rotyogtatjuk. Visszatesszük a garnélát és ha felforrt beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítőt. Átkeverjük és ha felforrt elkészült. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.
A maradék újhagymazölddel megszórva párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)