Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos garnéla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel, Főétel előtt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
25 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
50 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát, a chilit és a centis karikára vágott újhagyma fehér részét. Kevergetve süssük két percig, majd öntsük ki a wokból. A maradék olajat is felhevítjük, a paradicsomot és az újhagyma zöldjének felét beleszórva, a cukorral ízesítve 5 percig rotyogtatjuk. Visszatesszük a garnélát és ha felforrt beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítőt. Átkeverjük és ha felforrt elkészült. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.
A maradék újhagymazölddel megszórva párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)