A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és a sáfrányt, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a darát. Takarékon, tovább kevergetve, 2 percig főzzük. Ekkor a lángot lekapcsolva hozzádolgozzuk a cukrot és a ... tovább
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól ... tovább
Egy tojássárgáját két evőkanál tejjel elkeverjük és hűtőbe tesszük. 2 deci langyos, cukrozott tejben fölfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, majd az élesztős és a maradék langyos tejjel ... tovább
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni hagyjuk. Késfokvastagságúra nyújtjuk. Három különböző méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tésztakorongok szélét ollóval, több helyen ... tovább
A hozzávalókat turmixgép poharába öntjük és homogénre keverjük, de ne legyen habos. Jégkockára öntve kínáljuk, a tetejére reszeljünk szerecsendiót. ... tovább
A mazsolát ledaráljuk, majd a felmelegített rummal leöntjük és fél órát állni hagyjuk. A lehűtött csokoládét lereszeljük és a puha vajjal, cukorral, vaníliával elkeverjük, beleforgatjuk a mazsolát a levével együtt. diónyi ... tovább
A leszárazott és megmosott meggyet a cukorral rétegezve üvegbe rakjuk, majd a rumot ráöntjük. Kistányérral lefedve napos helyre állítjuk, néha megrázogatjuk. Ha egy hét múlva a leve nem lepné el, rummal feltöltjük és lezárjuk ... tovább
A kekszet és a diót megdaráljuk, majd a cukorral, a vajjal és annyi befőttlével, hogy kemény, de formálható masszát kapjunk jól összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után diónyi gömböket formálunk, majd a közepükbe egy szem meggyet ... tovább
A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő ... tovább
A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik ... tovább