Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizsfelfújt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 csapott mokkáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst, térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és csipet sóval felfőzzük, majd a lángot takarékra véve hagyjuk, hogy a vizet felszívja. Ekkor leöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot lekapcsoljuk. 10 percig állni hagyjuk. Közben 3 dkg vajat, a tojások sárgáját, a citromhéjat, a vanília rúd kikapart belsejét és a cukrot kikeverjük. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A langyos rizst összeforgatjuk a tojásos keverékkel, belekeverjük a darabolt aszalt barackot és a tojáshabot, de óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát, elsimítjuk, majd 170 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt, pirosra sütjük. Kockára vágva higított baracklekvárral tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)