Töltött alma
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
5 dkg
köles |
350 |
9.5 |
3.9 |
68.8 |
3.8 |
0 |
8 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat.
A megtisztított almák magházát kivesszük és az alma belsejéből is kivájunk, majd az almát megtöltjük a köleses töltelékkel. A megmaradó töltelékbe belekeverjük a kivájt almák kockára vágott magház nélküli belsejét. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük, elsimítjuk, ráhelyezzük a töltött almákat és közepes hőfokon megsütjük.
Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
A töltelék közé kavarhatunk egy kis tehéntúrót, vagy egy kis lekvárt.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)