Rizsfelfújt málnával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
60 dkg
málna |
35 |
1.2 |
0.3 |
5.4 |
4.7 |
0 |
4 evőkanál
rizsliszt |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
6 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
20 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizsre öntünk térfogatának megfelelő mennyiségű vizet, egy csipet sót és felforraljuk, ha a felszínén már nem látszik folyadék ráöntjük a tejet és újraforrás után szorosan lefedve, a lángot lekapcsoljuk. Negyed óra alatt felissza az összes folyadékot. Belekeverjük a vajat, a cukor felével és a rizsliszttel habosra kevert tojássárgáját, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket, a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a rizses masszába forgatjuk, végül hozzáadjuk a málna felét
Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben, kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A maradék málnát és a mézet takarékon összefőzzük, ha ízlésünk, úgy diktálja, szitán áttörjük. A kockára vágott süteményre öntve tálaljuk.
Langyosan a legfinomabb.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)