Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizsfelfújt málnával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
60 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
4 evőkanál rizsliszt ? ? ? ? ? ?
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizsre öntünk térfogatának megfelelő mennyiségű vizet, egy csipet sót és felforraljuk, ha a felszínén már nem látszik folyadék ráöntjük a tejet és újraforrás után szorosan lefedve, a lángot lekapcsoljuk. Negyed óra alatt felissza az összes folyadékot. Belekeverjük a vajat, a cukor felével és a rizsliszttel habosra kevert tojássárgáját, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket, a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a rizses masszába forgatjuk, végül hozzáadjuk a málna felét
Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben, kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A maradék málnát és a mézet takarékon összefőzzük, ha ízlésünk, úgy diktálja, szitán áttörjük. A kockára vágott süteményre öntve tálaljuk.
Langyosan a legfinomabb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)