| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint kakaópor | 313 | 18.5 | 21.7 | 10.5 | 37.7 | 0 |
| igény szerint tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 maréknyi rumos meggy | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál meggylekvár | 288 | 0.4 | 0 | 70.3 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csipet sáfrány | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 10 dkg búzadara | 0 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és a sáfrányt, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a darát. Takarékon, tovább kevergetve, 2 percig főzzük. Ekkor a lángot lekapcsolva hozzádolgozzuk a cukrot és a vajat. Lefedve hagyjuk kihűlni. A tányérok alján kenjük szét a lekvárt, majd két evőkanál segitségével, galuskává szaggatott tejbegrízt helyezzük rá. Díszítsük tejszínhabrózsával, rumos meggyel és kakaóporral.