Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Római galuska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Böjt, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
igény szerint tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 maréknyi rumos meggy ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál meggylekvár 288 0.4 0 70.3 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet sáfrány 0 0 0 0 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és a sáfrányt, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a darát. Takarékon, tovább kevergetve, 2 percig főzzük. Ekkor a lángot lekapcsolva hozzádolgozzuk a cukrot és a vajat. Lefedve hagyjuk kihűlni. A tányérok alján kenjük szét a lekvárt, majd két evőkanál segitségével, galuskává szaggatott tejbegrízt helyezzük rá. Díszítsük tejszínhabrózsával, rumos meggyel és kakaóporral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)