Ricottás epertorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
50 dkg
ricotta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csomag
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
12.5 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
10 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
10 dkg
kétszersült |
406 |
11.3 |
4.1 |
80.4 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kétszersültet reszeljük le, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, a tojásokat, a cukrot, az őrölt mogyorót és keverjük össze. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült vegyük ki a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni. A zselatint készítsük el a csomagoláson leírtak szerint és keverjük bele a citrom levét. Tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra az epret. Keverjük ki a ricottával a porcukrot, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját a zselatint és forgassuk bele az epret. Simítsuk a torta tetejére és tegyük hideg helyre egy napig. Tálalás előtt vegyük ki a formából és díszítsük tejszínhabbal, mentalevéllel és eperrel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)