Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajttorta egressel és szederrel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl almalé 100%-os 30 0.4 0.4 7 2 0
17.5 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
7.5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 késhegynyi gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
35 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg egres 0 0.6 0.2 8 3 0
10 dkg szeder ? ? ? ? ? ?
1 csomag tortazselé 0 ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kekszet dobjuk késes keverőbe és őröljük meg. Keverjük hozzá a barnacukrot és a vajat, majd a masszát nyomkodjuk kapcsos tortaforma aljába. Süssük 150 fokra előmelegített sütőben negyed órát. Közben a mascarponét keverjük habosra a tojások sárgájával, a cukorral, a tejszínnel és a gyömbérrel. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a tojásos masszába, végül adjuk hozzá a gyümölcsöket is. Kanalazzuk az elősütött formába és süssük 50 percig, majd a sütőt kikapcsolva, hagyjuk bent még egy órát. Tegyük át hűtőszekrénybe és ha lehűlt öntsük tetejére az almalében feloldott tortazselét. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)