Csokoládés diótorta
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
			Csokoládés diótorta				
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 30 dkg				
		dió					 | 
					654 | 
					18.6 | 
					57 | 
					11.7 | 
					7.5 | 
					0 | 
				
				
						
					| 6 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 1 csomag				
		sütőpor					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 16 dkg				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kiskanál				
		fahéj					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
Krém				
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 20 dkg				
		vaj					 | 
					372 | 
					27.7 | 
					28.1 | 
					1.6 | 
					0 | 
					100 | 
				
				
						
					| 1 csipet				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 tábla				
		étcsokoládé					 | 
					0 | 
					5.8 | 
					29.2 | 
					62 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		tojássárgája					 | 
					54 | 
					2.4 | 
					4.9 | 
					0.1 | 
					0 | 
					272 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		kakaópor					 | 
					313 | 
					18.5 | 
					21.7 | 
					10.5 | 
					37.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		tejszín					 | 
					372 | 
					21.5 | 
					30.6 | 
					2 | 
					0 | 
					90 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			
Csokoládés diótorta
A  tojások sárgáját, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált dióval elkevert sütőport. Majd, a kemény habbá vert, tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibéleljük egy kapcsos tortaforma alját és a masszát óvatosan belekanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, sütőpapírral takarjuk le. 10 percig hagyjuk a sütőajtóban, majd a formából kivéve, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
A torták kettévágjuk és a krém felével betöltjük. A krém másik felével a külsejét vonjuk be.
Hűtőben megdermesztjük, majd tejszínhabrózsákkal és fél diószemekkel díszítve tálaljuk.
Krém
A tejszínt felforraljuk, a vaj kivételével az összes hozzávalót hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük habos krémmé a vajjal.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)