Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokoládés-rumosmeggyes torta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Csokoládés-rumosmeggyes torta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 pohár joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 pohár liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 pohár cukor 402 0 0 99.9 0 0
1/2 pohár olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A krém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg rumos meggy ? ? ? ? ? ?
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokoládés-rumosmeggyes torta
Mércének a joghurt dobozát használjuk. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót. Keverjük el az olajjal, a tojással és a joghurttal, majd forgassuk bele a tortadarát. Öntsük kikent-kilisztezett formába és 165 fokra előmelegített sütőben, süssük 35-40 percig. Végezzünk tűpróbát. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Vágjuk ketté és töltsük be a krémmel. A torta mindkét belső oldalát kenjük meg a krémmel, majd az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémmel felfelé és szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet, borítsuk rá a felső lapot és nyomkodjuk rá. A torta tetejét kenjük meg vékonyan lekvárral és kenjük rá, az előírás szerint felolvasztott csokoládét.
Hűtőben hagyjuk megdermedni.

A krém
A tejszínt forraljuk fel, majd a csokoládét beletördelve simára keverjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük habosra a vajjal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)