Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gránátalmás csokoládétorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
30 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1,5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 db gránátalma 77 0.7 0.6 16.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
10 dkg megolvasztott vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverjük, majd gyúrjuk bele a lisztet, a darált mandulát és a kakaóport. Nyomkodjuk sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe fél órára és az alját szurkáljuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. negyed óra alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt melegítsük fel, adjuk hozzá a vaníliaaromát, egy csipet sót és tördeljük bele a csokoládét. Kevergessük, amíg a csoki felolvad, ha langyosra hűlt, keverjük habosra a vajjal. Forgassuk bele a gránátalma magjainak kétharmadát, majd simítsuk a formába, szórjuk a tetejére a többi magot és hagyjuk megdermedni.
Látványos és finom sütemény, de igen tömény, vékony cikkekre vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)