Gránátalmás csokoládétorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kávéskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
1,5 dl
habtejszín |
284 |
15.5 |
23.7 |
1.9 |
0 |
77 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
10 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
20 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
2 db
gránátalma |
77 |
0.7 |
0.6 |
16.7 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
10 dkg megolvasztott vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverjük, majd gyúrjuk bele a lisztet, a darált mandulát és a kakaóport. Nyomkodjuk sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe fél órára és az alját szurkáljuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. negyed óra alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt melegítsük fel, adjuk hozzá a vaníliaaromát, egy csipet sót és tördeljük bele a csokoládét. Kevergessük, amíg a csoki felolvad, ha langyosra hűlt, keverjük habosra a vajjal. Forgassuk bele a gránátalma magjainak kétharmadát, majd simítsuk a formába, szórjuk a tetejére a többi magot és hagyjuk megdermedni.
Látványos és finom sütemény, de igen tömény, vékony cikkekre vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)