Gránátalmás csokoládétorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg megolvasztott vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverjük, majd gyúrjuk bele a lisztet, a darált mandulát és a kakaóport. Nyomkodjuk sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe fél órára és az alját szurkáljuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. negyed óra alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt melegítsük fel, adjuk hozzá a vaníliaaromát, egy csipet sót és tördeljük bele a csokoládét. Kevergessük, amíg a csoki felolvad, ha langyosra hűlt, keverjük habosra a vajjal. Forgassuk bele a gránátalma magjainak kétharmadát, majd simítsuk a formába, szórjuk a tetejére a többi magot és hagyjuk megdermedni. Látványos és finom sütemény, de igen tömény, vékony cikkekre vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||