| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 25 dkg rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 1 liter tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 15 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál vanília kivonat | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 7 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 15 dkg aszalt sárgabarack | 307 | 5 | 0.5 | 70.2 | 0 | 0 |
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
2 deci vizet felforralunk, egy csipet sóval és beleöntjük a rizst, ha a rizs a vizet felitta ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd kevergetve 5 percig főzzük, ekkor szorosan lefedjük, a lángot kikapcsoljuk és hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos belekeverjük a cukor harmadát, a citromhéjat és a vanília kivonatot.