Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós pite meggyel, csokiöntettel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Édes, Hideg, Meleg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 szem meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet kimagozzuk és két evőkanál cukorral elkeverjük. úgy fél órát hagyjuk állni. A darát, a cukrot, a sütőport és a sót átszitáljuk, majd a tojással, a tejföllel és az áttört túróval összeforgatott masszához vegyítjük. A vajjal kikent és morzsával meghintett piteformába kenjük. A lecsepegtetett meggyet a masszába nyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük, majd a sütő hőfokát, 160 fokra visszavéve, még fél órát hagyjuk sülni. Ha a teteje barnulna, sütőpapírral fedjük le. Kihűlés után vágjuk tortaszerű szeletekre. A reszelt csokoládéval összeforralt, meggylével elkeverve, és kihűtött, öntettel meglocsolva adjuk asztalra.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)