Almás áfonyatorta
Hozzávalók
Almás áfonyatorta
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
14 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
6 dkg
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
1/2 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A töltelékhez
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 csomag
tortazselé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 dl
almabor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
20 dkg
áfonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Almás áfonyatorta
A tojássárgákat 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgájába forgatjuk. Beleszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és a 165 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A krémet a tortalapokba töltjük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. Hűtőben megdermesztjük.
Tálaláskor a tetejét tejszínhabrózsákkal és áfonyaszemekkel díszítjük.
A töltelékhez
A reszelt almát, az áfonyát felöntjük a borral, egy deci vízzel, csipetnyi sóval, a cukorral és puhára főzzük. A levét leöntjük és kiegészítjük két és fél decire. A levet összeforraljuk a tortabevonóval és elkeverjük a gyümölcspéppel és a felvert tejszínhabbal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)