Almás áfonyatorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Párolt, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Almás áfonyatorta
A töltelékhez
Almás áfonyatorta A tojássárgákat 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgájába forgatjuk. Beleszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és a 165 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A krémet a tortalapokba töltjük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. Hűtőben megdermesztjük. Tálaláskor a tetejét tejszínhabrózsákkal és áfonyaszemekkel díszítjük. A töltelékhez A reszelt almát, az áfonyát felöntjük a borral, egy deci vízzel, csipetnyi sóval, a cukorral és puhára főzzük. A levét leöntjük és kiegészítjük két és fél decire. A levet összeforraljuk a tortabevonóval és elkeverjük a gyümölcspéppel és a felvert tejszínhabbal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||