Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Richárd túrós zsemléje

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Reggeli, Buli, Töltött, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük
Hozzávalók

Richárd túrós zsemléje
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10-12 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2-3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A sodóhoz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Richárd túrós zsemléje
A zsemlék tetejét levágjuk, belüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét túróval, cukorral és a tojásokkal összekeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól keverhető legyen. A zsemléket a levágott tetővel egy pillanatra bemártjuk a vaníliás tejbe (ne ázzanak el!). Tepsibe helyezzük a zsemléket, túrótöltelékkel megtöltjük, majd a kalapokat rátesszük. A tetejét tejjel megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-15 percig sütjük.
A sodó úgy készül, mint a puding , csak dupla mennyiségű tejjel.


A sodóhoz

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)