Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvalekváros-bundás kalács

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Édes, Buli, Böjt, Rakott, Hirtelen sült, Olajsütő, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
8 szelet kalács 403 11.8 10.5 64.9 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Négy szelet kalácsot megkenünk a lekvárral, majd a másik négy szeletet ráborítjuk. A kalácsszeleteket megmártjuk, a tejjel felvert tojásban és középforró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, majd megkenjük a vaníliás cukorral kikevert tejföllel és meghintjük a fahéjas porcukorral.
Frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)