Ropogós, ecetes bogyiszlói paprika
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
borkén |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 dl
ecet (20%-os) |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 40 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 20 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 kg
bogyiszlói paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
| 4 db
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól átforgatjuk, ízlés szerint szemes borsot, babért teszünk hozzá, majd üvegbe töltjük. Kissé lenyomjuk, spatulával rögzítjük. A lével leöntjük és egy napig pihenni hagyjuk. Ha a lé lefogyott, pótoljuk. Az üvegeket lezárjuk, majd jó hónap múlva, a savanyúságot tálaljuk. Disznótor, sült hús mellé való.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)