Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás zöldparadicsom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 1500 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Főétel mellé, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hideg téli napokra, Saláták, Házi befőzés
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg zöldparadicsom ? ? ? ? ? ?
0.5 kg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál feketebors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a cukorral és az ecettel ízesítjük. A zöldségeket, nem túl szorosan üvegekbe rakjuk, majd a forró lével felöntjük. A főzőlevet tartósítószerrel elkeverhetjük. Az üvegeket szárazdunsztba téve, egy napig állni hagyjuk, majd a kamrapolcra téve, legalább egy hónapig pihenni hagyjuk.
Pörköltek, sült csülök zseniális kísérője.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)