Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos reteksaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Macskajajra, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Böjt, Buli, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi pörkölt, sós mogyoró 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
3 db sör retek 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a mogyoróval megszórjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)