| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál szezámolaj | 900 | 0 | 99.5 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál barnacukor | 391 | 0 | 0 | 97.4 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 3 evőkanál szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vöröshagymát félfőre, a fokhagymát finomra vágjuk. Ráreszeljük a citromhéjat, majd a levét, a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat rálocsolva elkeverjük. Ízlés szerint borsozzuk, majd hűtőben pár órát pihentetve tálaljuk.