Ropogós, ecetes bogyiszlói paprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól átforgatjuk, ízlés szerint szemes borsot, babért teszünk hozzá, majd üvegbe töltjük. Kissé lenyomjuk, spatulával rögzítjük. A lével leöntjük és egy napig pihenni hagyjuk. Ha a lé lefogyott, pótoljuk. Az üvegeket lezárjuk, majd jó hónap múlva, a savanyúságot tálaljuk. Disznótor, sült hús mellé való. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||