| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál rum | 365 | 52 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 5 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 5 dkg fenyőmag | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 15 dkg rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 6 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tejet forraljuk fel és adjuk hozzá a rizottórizst. Fedő alatt addig főzzük, míg sűrű és krémes állagú nem lesz. Olyan alacsony lángon főzzük, hogy ne forrjon, majd hűtsük ki. A diót és a fenyőmagot pirítsuk meg és vágjuk durvára. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük ki a cukorral, rummal és a citromhéjjal adjuk hozzá a mazsolát, a diót és a fenyőmagot. A fehérjékből pici sóval verjünk kemény habot. Keverjük össze a hideg rizst a tojássárgás krémmel, majd forgassuk bele óvatosan a tojáshabot. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába a tésztát és előmelegített sütőben, 170 fokon kb 40 percig süssük. A formában hagyjuk hűlni, egy éjszakát pihentessük. Hidegen, porcukorral meghintve tálaljuk. Gyümölcsöt és lekvárt is kínálhatunk mellé.