A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább
A hozzávalókat, a garnéla kivételével tegyük botmixer poharába, majd keverjük sima péppé. A megtisztított garnélákat keverjük össze a páccal és tegyük hűtőbe, egy jó órára. A garnélákat, mérettől függően, ... tovább
A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, ... tovább
4 kisebb pisztrángot belül gondosan megtisztítunk, de a külső nyálkáját ne sértsük meg. Lapos edénybe rakjuk, majd meleg ecettel leöntjük, és celofánnal letakarjuk, ezáltal szép kék szint kap. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ... tovább
Egy nagy fazékban sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépával és a zellerrel ízesítve vizet forralunk. A megtisztított polipot a forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb. egy óra alatt puhára főzzük és a főzővízben hagyjuk kihűlni. A ... tovább
A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajban megpároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük ... tovább
A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A ... tovább
A tésztából babapiskóta alakot nyomunk a sütőpapírra és megsütjük. Ha elkészült, kettévágjuk. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A vajon megpároljuk a spenótot, majd finomra aprítjuk. Még melegen, belekeverjük, a ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajjal és a fűszerekkel, elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. Felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk és a feldarabolt zöldségekkel, az ecettel, ... tovább