Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns ananászsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hétköznapi vacsora, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Bálint nap, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi pörkölt, sós mogyoró 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Készítsük el az öntetet. A kefírbe keverjük bele a sajtot, adjunk hozzá sót, borsot és cayenni borsot. Citromlé és az ananász lé egy részének hozzáadásával ízesítsünk a szánk szerint. Finomra vágjuk a hagymát, kockára az almát és az ananászt, majd forgassuk az öntetbe a saláta hozzávalóit. Hűtsük be, majd a mogyoróval megszórva tálaljuk.
Ha apróra vágott sonkát is keverünk bele, könnyű vacsora is lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)