Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás-majonézes burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
4 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, babérlevéllel ízesített, sós vízben vízben megfőzzük. Megtisztítjuk és felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük és apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra vágott uborkával, zellerzölddel, a citromlével, a finomra vágott sonkával, majd sóval, borssal ízesítjük. Végül az összes hozzávalót összeforgatjuk. Két órát hagyjuk hűtőben pihenni.
Előételként tálaljuk, vagy büféasztalra adjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)