Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mediterrán tonhalsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10-15 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 doboz tonhal natúr lében 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhalat csepegtessük le, majd villával szedjük darabokra, a babkonzerv levét öntsük le és öblítsük át. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a lilahagymát metéljük finomra. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval, borssal és apróra vagdalt bazsalikomlevelekből keverjünk öntetet és óvatosan forgassuk bele a saláta hozzávalóit.
Pirítóst vagy focacciát adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)