Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mexikói halsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 evőkanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
60 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A chilipaprikát, ízlés szerint, kimagozva apróra vágjuk, összekeverjük a lecsepegtetett kukoricával, a finomra aprított zöldfűszerekkel, hagymával, olívabogyóval és leöntjük a ketchuppal, belekeverjük a pácolt halat, a levével együtt, majd hűtőben néhány órát hagyjuk pihenni.
Kíméletesen összeforgatva, lecsepegtetve tálaljuk, a Tortilla chipssel körítve.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)