Pikáns ananászsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hétköznapi vacsora, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Bálint nap, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Készítsük el az öntetet. A kefírbe keverjük bele a sajtot, adjunk hozzá sót, borsot és cayenni borsot. Citromlé és az ananász lé egy részének hozzáadásával ízesítsünk a szánk szerint. Finomra vágjuk a hagymát, kockára az almát és az ananászt, majd forgassuk az öntetbe a saláta hozzávalóit. Hűtsük be, majd a mogyoróval megszórva tálaljuk. Ha apróra vágott sonkát is keverünk bele, könnyű vacsora is lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||