Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt rizs paprikával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 pohár sűrített paradicsom 0 ? ? ? ? ?
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst egy evőkanál olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és másfél pohár vízzel. Sóval, borssal ízesítjük és 10 percig kis lángon forraljuk. A lángot eloltjuk és konyharuhába tekert fedő alatt negyed órát pihentetjük. A paprikákat kicsumázzuk és kockára vágjuk. A felhevített olajban átsütjük, de maradjon roppanós. A végén hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikomot. Forgassuk össze a rizzsel és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
Adhatjuk önmagában, de szárazabb sült húsok mellé ünnepi köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)