Párolt rizs paprikával
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
3 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
| 3 db
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 10 levél
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1/2 pohár
sűrített paradicsom |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 pohár
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| 10 dkg
ementáli sajt |
267 |
27.8 |
16.3 |
1.9 |
0 |
38 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst egy evőkanál olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és másfél pohár vízzel. Sóval, borssal ízesítjük és 10 percig kis lángon forraljuk. A lángot eloltjuk és konyharuhába tekert fedő alatt negyed órát pihentetjük. A paprikákat kicsumázzuk és kockára vágjuk. A felhevített olajban átsütjük, de maradjon roppanós. A végén hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikomot. Forgassuk össze a rizzsel és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
Adhatjuk önmagában, de szárazabb sült húsok mellé ünnepi köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)