Parmezános táska
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
5 dkg
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
5 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
5 dkg
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet szitáljuk össze sóval, majd a vajjal morzsoljuk el, annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjuk, gyúrjuk össze. Tekerjük fóliába és hűtsük be 2 órára. A sajtot reszeljük le, a többi hozzávalót vágjuk apróra és a maradék tejföllel keverjük el. A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk fél centi vastagra, majd vágjuk 3 ujjnyi csíkokra. A tésztacsík végére tegyünk teáskanálnyi tölteléket, majd a szélét vízzel megkenve hajtsuk vissza, a szélét nyomjuk le szorosan és vágjuk el. Így haladjunk, amíg a hozzávalókból tart. A táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Különböző mártogatósokkal előételként tálalhatjuk. Egyebekben pompás bor és sörkorcsolya.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)