Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Teaparti
(516 db)

Zabpelyhes tallér

A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük az finomra őrölt fűszereket és a zabpelyhet. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, beleforgatjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet, majd a kihűlt zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt ... tovább

Zebratorta

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 1.2 deci vizet és az olajat, ezzel is elkeverjük, majd részletekben, beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tésztát két ... tovább

Zelleres tojáskrém

Apróra vágjuk a főtt tojásokat és a szárzellereket, összekeverjük a többi hozzávalóval, ízesítjük. Egy órát állni hagyjuk, majd tálra halmozva, pirított rozskenyérrel tálaljuk. ... tovább

Zsályás-baconos burgonya sajtmártással

A burgonyát, lehetőleg egyforma, kis tojásnyi darabokat választva, sóval, babérlevéllel ízesített vízben, félpuhára főzzük. A baconszeleteket, akkorára vágjuk, hogy egy-egy burgonyát körbe tekerhessünk. A baconra zsályalevelet ... tovább

Zserbó szelet

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a vajjal. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemű tésztává állítjuk össze és 3 db cipót formálunk ... tovább

Zsúrkenyér

A burgonyát héjában főzzük meg vagy használjunk megmaradt főtt burgonyát, a lényeg, hogy burgonyanyomón törjük át. Az élesztőt, a tejet, egy evőkanál lisztet és a cukrot keverjük el, hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit, a ... tovább