Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vegán leveles tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Uzsonna, Desszert, Főétel mellé, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Karácsony, Szilveszter, Húsvét, Böjt, Csőben sült, Édes, Sós, Tésztafélék, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 adag teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
40 adag bio margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lágy tészta hozzávalóit (10 dkg liszt és 30 dkg biomargarin)) dolgozd össze és tedd be a hűtőbe. A kemény tésztát is készítsd el (a maradék hozzávalókból és 2.5 dl vízből), s mikor ezzel megvagy vedd ki a lágyat, tedd a kemény közepébe, hajtsd rá a széleit és nyújtsd ki őket együtt. Még 2 – 3 – 4 alkalommal kinyújtjuk, hajtogatjuk, s minden hajtogatást követően 20 – 30 percig pihentetjük a tésztát a hűtőben. ( Én 4 alkalommal hajtogattam és 20 perceket pihentettem és olyan leveles lett, hogy ihaj :o))))


Ha kész a tészta nyújthatod, töltheted, sütheted! ;o) Fontos tudnivaló, ebből a mennyiségből több, mint egy kiló kész leveles tésztád lesz, ami nagyon soook!


Készülhet belőle: köleses táska, ízes vagy káposztás levél, sajtos masni stb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)