Mogyorós linzer
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 igény szerint
mogyorókrém |
536 |
6.5 |
31 |
57 |
0 |
0 |
1 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
12 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
35 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
20 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mogyorót a sütőben szárazon megpirítjuk és ha kihűlt a harmadát durvára törjük, a többit megdaráljuk. Összekeverjük a liszttel, a sóval és a sütőporral. Gyorsan összemorzsoljuk a vajjal, beleteszünk egy tojást és egy tojássárgáját, majd összedolgozzuk. Ha összeállt fóliába tekerjük és hűtőben hagyjuk két órát, de lehet egy éjszakát is. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és nagyobb korongokra szaggatjuk. A korongok felének közepét gyűszűvel szórjuk ki, majd a gyengén felvert tojásfehérjével lekenve, szórjuk rá a mogyoródarabokat. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt, süssük pirosra. A sima korongokat mogyorókrémmel megkenve, ragasszuk össze a mogyorós korongokkal.
Ízlés szerin porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)