Diós kifli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
40 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1.5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1/2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
8 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
28 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
48 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt a tejben feloldjuk. A darált diót a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével, némi víz hozzáadásával kenhető masszává dolgozzuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán késfok vastagra nyújtjuk és négyzetekre vágjuk. A közepükbe teáskanálnyi diótölteléket teszünk és feltekerve kifliket formázunk. A kifliket a maradék felvert tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Fél órát langyos helyen pihentessük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás előtt, ízlés szerint hintsük meg porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)