Diós kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Karácsony, Advent, Buli, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt a tejben feloldjuk. A darált diót a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével, némi víz hozzáadásával kenhető masszává dolgozzuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán késfok vastagra nyújtjuk és négyzetekre vágjuk. A közepükbe teáskanálnyi diótölteléket teszünk és feltekerve kifliket formázunk. A kifliket a maradék felvert tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Fél órát langyos helyen pihentessük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Tálalás előtt, ízlés szerint hintsük meg porcukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||