Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
igény szerint vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. Majd a lereszelt almával, a cukorral és a tojásokkal habos masszává keverjük. Darabolt diót és mazsolát keverünk bele. Kivajazott, kilisztezett, hosszúkás tepsibe öntjük. A tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, de csak kihűlés után szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)