Almás kenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. Majd a lereszelt almával, a cukorral és a tojásokkal habos masszává keverjük. Darabolt diót és mazsolát keverünk bele. Kivajazott, kilisztezett, hosszúkás tepsibe öntjük. A tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, de csak kihűlés után szeleteljük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||